Treceți la conținutul principal

Dragă securistule,

Te cunosc de mult timp. M-ai vegheat încă de la concepţie. Mi-ai fost aproape şi ţi-am simţit ochiul vigilent în fiecare moment al vieţii mele, însă uneori situaţia ţi-a mai scăpat de sub control. Ţi-am simţit grija şi contribuţia la devenirea mea. Tu ai reuşit multe. Ai reuşit sa te strecori între soţ şi soţie, între frate si soră. Combini şi dezbini după bunul plac. Otrăveşti minţi şi suflete şi reuşeşti să-l faci şi pe un sfânt să se îndoiască de sine.
Mi-ai fost coleg, învăţător, şef, amic, admirator, băgător în seamă, vecin, pisălog, hărţuitor. Ştiu ca nu ai vrut să-mi faci rău. Când eram mică, te interesau doar banii părinţilor mei. De asta de la 6 la 10 ani m-ai oprimat, m-ai descurajat, m-ai umilit şi ai pus graniţe creativităţii mele. De asta nu pedepseai pe copilul altui securist care aproape mă desfigurase.
Tu ai fost permanent demonul care îmi descuraja părinţii. Tu le spuneai ca este o prostie să investească în proprii copii, lăsându-mă fără sprijin când aveam mai mare nevoie.
Tu ai fost demonul care mă descuraja şi pe mine. Tu îmi spuneai ca nu am nici o şansă, că nu sunt suficient de bună, ajungând, la momentul performanţelor să nu înţeleg ce e cu ele.
Tu ne-ai făcut pe toţi să trăim în sărăcie. Tu ai reuşit să faci o familie în care toţi membrii erau salariaţi să nu aibă suficienţi bani de mâncare. Da, ştiu, nu ai lucrat singur.
Tu eşti cel care guvernează mafia din universităţi, unde, dacă nu faci pregătire cu unul dintre ai tăi, nu intri.
Tu stai la uşa concursurilor de angajare. Totul este aranjat pentru tine şi apropiaţii tăi. Îţi angajezi rudele, amicii, copiii amicilor în locul celor care merită. Tu eşti motivul pentru care oamenii capabili nu sunt la locul lor şi tu eşti cel care le distruge viaţa.
Tu umileşti profesioniştii aruncându-le resturile de la masa câinilor şi apoi le ceri să fie recunoscători Armele tale sunt presiunea, şantajul, hărţuirea, intimidarea. Te recunosc în vorbele multor oameni, apropiaţi sau de pe stradă. Eşti obsedat de control şi turbezi când ceva îţi scapă.
Tu îmi pui în cârcă păcatele tale. Tu îi protejezi pe cei ce mint, pe cei ce nu-şi fac treaba, pe cei ce produc pagube. Ei sunt tentaculele tale.
Modul tău de operare este cel al varanului din Komodo. Nu poţi ucide prada pentru că nu ai agilitatea ei. Dar o prinzi când e vulnerabilă, o muşti şi muşcătura ta e infecţioasă.
Tu însuţi eşti o infecţie. Şi miroşi.
Singura mea armă împotriva ta este doar faptul că te văd. Te văd şi te aud în orice situație și orice formă ai lua. Şi mai ai un dezavantaj. Eşti laş.
Ştiu că multă lume îţi e devotată, pentru că ei cred în supa de superficialitate, formă fără fond şi pomană pe care le-o dai.
Va veni şi timpul tău, dragă securistule și atunci vei plăti pentru toate păcatele o dată. Și nu va fi nici un colţ pe pământul acesta unde te vei putea ascunde.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Eveniment muzical şi editorial: lansarea partiturii „Pomenire. Un Recviem Românesc” de Ştefan Niculescu

A XVII-a ediţie a Săptămânii Muzicii Contemporane a constituit prilejul lansării partiturii „Pomenire. Un recviem românesc” aparţinând compozitorului şi academicianului Ştefan Niculescu în foyerul sălii de concerte a Societăţii Române de Radiodifuziune, eveniment urmat de audiţia lucrării în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, a Corului Academic Radio (condus de Dan Mihai Goia) şi a basului Pompei Hărăşteanu sub bagheta tânărului dirijor Tiberiu Soare. Realizată în condiţii grafice deosebite într-o veritabilă ediţie de lux, lucrarea a fost întâmpinată cu entuziasm de colegii de breaslă ai autorului, aceştia salutând iniţiativa Editurii Academiei Române pentru care tipărirea partiturii reprezintă o premieră. La lansare au luat cuvântul autorul, compozitorii Liviu Dănceanu, Dan Dediu, muzicologii Despina Petecel Theodoru şi Laura Manolache precum şi dirijorii Horia Andreescu, Tiberiu Soare şi Dan Mihai Goia, aceştia fiind implicaţi direct în realizarea actului artistic. Compozito

La Serva Padrona joacă în deplasare la Craiova

Sâmbătă, 14 octombrie, la ora 19.00 spectacolul independent de operă La Serva Padrona se va juca pe scena Cercului Militar din Craiova în cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini organizat de Opera Română Craiova.   Nu am apucat în nici o postare din social media să mulțumesc acestei instituții pentru invitație și pentru întreg sprijinul pe care ni-l oferă pentru ca spectacolul să se desfășoare cu succes, dar o fac acum. Între timp, am acordat un interviu telefonic domnului Florin Firu pentru Radio România Acrualități, așa cum a făcut și regizorul spectacolului, Alexandru Pătrașcu aici . Deci jucăm în deplasare, iar scorul interviurilor este 1:1  Mai sunt încă bilete și se pot achiziționa online aici:  https://iticket.ro/event/ticket/la-serva-padrona Transcriu în următoarele rânduri gândurile împărtășite cu ascultătorii Radio România Actualități Radio România Actualități:  Festivalul internațional “Elena Teodorini”, organizat de Opera Română Craiova, propune sâmbăta viitoare,

Serghei Rahmaninov: Vecerniile Op. 37

Creaţia religioasă a lui Serghei Rahmaninov cuprinde Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur Op. 31 şi Vecerniile Op. 37, mărturii ale legăturii spirituale a compozitorului cu tradiţia ortodoxă rusă. Vecerniile sunt scrise în contextul obligaţiilor profesionale pe care Rahmaninov le avea în calitate de inspector  de muzică la Liceul nobiliar pentru fete din Moscova, poziţie în care trebuia să organizeze de evenimente muzicale pentru susţinerea materială a armatei ruse. Lucrarea fructifică cercetările realizate de compozitor sub îndrumarea lui Stepan Smolensky (căruia i-a şi dedicat acest opus), a manuscriselor de muzica religioasă rusească din secolele al X-lea, al XI-lea. Aceste cercetări se înscriu într-un curent de explorare a muzicii sacre ruse iniţiat de Ceaikovski. Vecerniile (de fapt muzica pentru Vecernie şi Utrenie ) au fost compuse în 1915 şi definitivate în doar două săptămâni, primind recunoaşterea criticilor şi a publicului şi, spre deosebire de Liturghie, acceptate